De Wiel

Let op!
Het is van niet toegestaan om tussen 01-05 en 30-09 in het gedeelte op de Wiel achter de ballenlijn te vissen ( met uitzondering van de invaliden vissteiger).
Dus niet op het zwembad en in het weiland langs de Leerdamseweg.

De Wiel ligt tussen de Oude Zuiderlingedijk en de Leerdamseweg te Asperen. De Wiel is ontstaan op 5 maart 1658 door een dijkdoorbraak. Kruiend ijs veroorzaakte een scheur in de dijk en de waterkolk spoelde 4 hectare land weg. Later is er zand uit de Wiel gezogen voor het aanleggen van de weg die langs de Wiel ligt. Het water is ca. 400 meter lang en heeft een oppervlakte van bijna 6 hectare. De gemiddelde diepte van de Wiel is 6,00 meter. Het diepste punt is 12,00 meter.

Mooie visplekken zijn de steigers aan de Appeldijk en de plekken achter het voetbalveld. Wanneer u minder mobiel bent hebben we ook een invalidenvissteiger. (klik hier voor meer info)

Ook liggen er boten in de Wiel, die gratis beschikbaar zijn voor onze leden. (klik hier voor meer info)

In 2014 hebben leerlingen van het WellantCollege een onderzoeksrapport samengesteld over de Wiel. Het is zeker de moeite waard om het eens door te lezen. Wanneer u op de volgende link klikt: Onderzoeksrapport Galgenwiel 2014 zal het bestand worden geopend.

Dieptekaart van de Wiel: