Ons viswater

De Wiel

De Wiel ligt tussen de Oude Zuiderlingedijk en de Leerdamseweg te Asperen. De Wiel is ontstaan op 5 maart 1658 door een dijkdoorbraak. Kruiend ijs veroorzaakte een scheur in de dijk en de waterkolk spoelde 4 hectare land weg. Later is er zand uit de Wiel gezogen voor het aanleggen van de weg die langs de Wiel ligt. Het water is ca. 400 meter lang en heeft een oppervlakte van bijna 6 hectare. De gemiddelde diepte van de Wiel is 6,00 meter. Het diepste punt is 12,00 meter.

Meer informatie over de Wiel

Kasteelvijver

De Kasteelvijver ligt langs de Leerdamseweg en is in 2016 volledig opnieuw ingericht en uitgegraven. Het is nu een prachtige plek om te vissen geworden. Er worden heel veel voorns gevangen en niet alleen kleintjes. Wij hebben begin 2017 een behoorlijke uitzetting van Graskarpers gedaan. Deze karpers zorgen ervoor dat het water het gehele jaar goed bevisbaar is. Ten overvloede vermelden wij dat het streng verboden is om een Graskarper mee te nemen. Ook zwemt er inmiddels een leuk bestand aan spiegelkarper.

Meer informatie over de Kasteelvijver

Vliet Perendreef

Langs de Perendreef loopt een leuke vliet met een goede visstand. Ook hier hebben we begin 2017 een behoorlijke uitzetting van graskarpers gedaan. Aan de Perendreef staan een aantal woningen. Wij willen alle vissers oproepen om op geen enkele wijze overlast aan de bewoners te veroorzaken. Wanneer dit wel het geval zal zijn, zal het lidmaatschap worden ingetrokken. De bewoners die met hun tuin aan het water grenzen, hebben toestemming van de vereniging om vanuit hun tuin in dit water te vissen zonder lidmaatschap (lid worden mag natuurlijk altijd).

Meer informatie over de Vliet Perendreef